MINISTAR NAJAVIO

Uskoro zeleno svjetlo BiH za izgradnju Pelješkog mosta

21.01.2017 u 20:23

Bionic
Reading

Ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko rekao je u subotu kako očekuje da će vijeće ministara BiH, kojemu je član, uskoro donijeti odluku kojim će odobriti izgradnju Pelješkog mosta ističuči da nema prijepora oko dimenzija ovoga mosta.

'Stručni tim iz BiH je s kolegama iz Hrvatske dogovarao i radio na mostu Pelješac. Kolege iz Hrvatske su rekle da most treba biti visok 48, a naše izaslanstvo je tražilo da bude 55 metara, što je usvojeno. Također, predstavnici Hrvatske su tražili da razmak između središnjih stupova na mostu bude 200 metara, a usvojeno je 280 metara, kako je naše izaslanstvo predložilo", rekao je ministar Jusko za internetski portal Klix iz Sarajeva.

'Dokument su potpisala oba izaslanstva i predao sam ga predsjedavajućem Vijeća ministara BiH jer nemam ekskluzivno pravo sam donijeti odluku', dodao je. Pojasnio je da sada više nema zapreka da se odobri izgradnja Pelješkog mosta.

Bivši hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a a sada poljoprivrede Tomislav Tolušić ranije je najavio da na proljeće mogao biti potpisan ugovor za Pelješki most te da su s BiH riješeni svi problemi vezani za izgradnju. Na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta se javilo 12 konzorcija i tvrtki koje žele graditi ovaj most, a krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca bit će objavljeno koje kompanije ulaze u drugi krug natječaja.