OD BALKANA DO BRIGHTONA

Trump tagirao krivu Ivanku, Hrvatica iz BiH ga nagazila

17.01.2017 u 20:01

Bionic
Reading

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump hvalio je sinoć na Twitteru svoju kćer Ivanku, a pritom mu se potkrala greška zahvaljujući kojoj je svojih pet minuta međunarodne slave dobila Ivanka Majić, porijeklom Hrvatica s britanskom adresom. Trump je, naime, tvitao s oznakom (hashtagom) @Ivanka, a nije ostao uskraćen za odgovor

Ivanka Majić živi u britanskom gradu Brightonu gdje radi kao digitalna konzultantica za gradsko vijeće, a svojedobno je radila i za Laburističku stranku. Prema pisanju britanskog Guardiana, njezin otac je Hrvat iz Bosne i Hercegovine.

Na Trumpov tvit '@Ivanka Trump je sjajna, klasna žena s karakterom', Ivanka Majić odgovorila mu je jutros ovim riječima: 'A vi ste čovjek s velikim odgovornostima. Mogu li vam sugerirati veću pažljivost na Twitteru i više vremena posvećenog učenju o klimatskim promjenama, #climatechange.'

Trump je zapravo podijelio tvit Lawrencea Goodsteina, kiropraktičara iz Massachusettsa, koji je greškom upisao oznaku hashtag @Ivanka, umjesto @IvankaTrump. To nije velika greška za anonimusa Goodsteina, ali se razbuktala na Twitteru nakon što je poruku podijelio Trump.

Za to vrijeme, Ivanka Majić čvrsto je spavala i ni u snu nije mogla naslutiti što se događa u digitalnom svijetu. Probudila se u šest sati, nakon što su ona i suprug počeli dobivati prve pozive i poruke preko društvenih medija.

'Nije baš da se svako jutro probudim s informacijom da međunarodne agencije žele razgovarati sa mnom', rekla je Majić CNN-u. U razgovoru za britanski Guardian Majić je Trumpov potez ocijenila nehotičnom pogreškom. 'Nadali biste se da će budući predsjednik SAD-a biti malo pažljiviji, ali sigurna sam da je takva greška svakome mogla potkrasti', rekla je.

Kaže da je zbog njezina imena na Twitteru, @Ivanka, često brkaju s Ivankom Trump, ali njezini politički stavovi posve su suprotni onima obitelji Trump.

'Za vrijeme kampanje svakome tko je u istom tvitu naveo @Ivanka i Trump od mene je išla poruka: 'Ne znam za vas, ali ja glasam za Hillary', otkrila je Ivanka Majić.

Objasnila je za Guardian da je njezino ime jako često u Slavena, a time i prilično dosadno. 'Barem to dijelim s Ivankom Trump', dodala je Ivanka Majić.