PUT BOROVA I DALJA

Mađarski ledolomci prošli zaleđenim Dunavom pored Apatina

16.01.2017 u 20:35

Bionic
Reading

Dva mađarska ledolomca stigla su u ponedjeljak poslijepodne kod Apatina i uputila se prema Borovu i Dalju, a očekuje da će prvo razbijati led kod Daljske krivine u Hrvatskoj što bi poboljšalo stanje na dijelu Dunava kod Apatina, prenijeli su vojvođanski mediji

 

Promet rijekom je obustavljen, a kod tog mjesta na vojvođanskoj strani Dunava led je prije dva dana gotovo potpuno uništio pristanište za putničke brodove, što je bila investicija vrijedna oko milijun eura.

"Tijekom jučerašnjeg dana, formirane su dvije nove ledene barijere na Dunavu, jedna uzvodno, a druga nizvodno od Daljske krivine. Na području Novog Sada, uslijed očekivanog lomljenja leda za koje su angažirani ledolomci iz Mađarske, ponovno će biti angažiran i potiskivač Sloga", priopćilo je Javno vodoprivredno poduzeće Vode Vojvodine.

Dodaje da je debljina leda od pet do 20 centimetara te da na svim vodotocima dežurni timovi danonoćno prate stanje na terenu.

U priopćenju se navodi da na cijelom toku Save u ponedjeljak ima manje leda nego prethodnih dana, dok su Tisa i banatski vodotoci i dalje pod ledom.