Svijet POBUNA U BIH

Nemaju struje i vode pa blokirali granicu prema Dubrovniku

Ilustrativna fotografija Izvor: Pixsell , Autor:Vjeran Žganec Rogulja
  • Autor: M.Šu./Hina
  • 11.1.2017 20:13:39
  • 11.1.2017 20:13:10

Stanovnici mjesta Ivanice u bosanskohercegovačkoj općini Ravno blokirali su u srijedu vozilima na sat vremena granični prijelaz između BiH i Hrvatske kod Dubrovnika jer tjedan dana nemaju električne energije, vode i telefonskih veza te su najavili stalnu blokadu graničnog prijelaza ukoliko se stanje ne normalizira do petka.

Kvar na elektroenergetskoj mreži je zajedno s iznimno niskim temperaturama i snijegom znatno otežao život mještana Ivanice zbog čega su se odlučili na jednosatnu blokadu graničnog prijelaza s BiH strane. Najavili su stalnu blokadu graničnog prijelaza na krajnjem jugu BiH u slučaju da se stanje ne normalizira do petka.

Opskrbu električnom energijom nemaju niti granična policija BiH na graničnom prijelazu Ivanica pa umjesto u svojim prostorijama dokumente osoba koje prelaze granicu provjeravaju u službenim vozilima bez korištenja računalnih veza ili baza podataka.

Iz 'Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne' sa sjedištem u Mostaru priopćili su kako rade na otklanjanja kvara zbog kojeg električne energije nema naselje Ivanica, te su izrazili očekivanje će ovo naselje najkasnije do petka dobiti električnu energiju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još