ZA RAZLIKU OD SANADERA

Tadić: Kriv sam, popio sam gutljaj

01.12.2009 u 12:18

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Boris Tadić priznao je na saslušanju kod suca za prekršaje da je popio gutljaj šampanjca u loži stadiona Crvene zvezde nakon utakmice u kojoj je ta zemlja osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici

Tim činom predsjednik Srbije je prekršio zakon koji zabranjuje konzumaciju alkohola na sportskim borilištima tijekom utakmica te 90 minuta nakon. Boris Tadić je rekao da nije znao da čini prekršaj, nije iskoristio pravo na odvjetnika te se neće pozivati na imunitet.

'Nisam znao da je konzumiranje alkohola, makar samo u vidu nazdravljanja, zabranjeno, i u potpunosti prihvaćam odgovornost za učinjeni prekršaj', rekao je Tadić na saslušanju, prenosi Mondo

U izjašnjavanju pred sucem za prekršaje Tadić je dao podatke o sebi, navodeći da je po zanimanju psiholog i da nije prekršajno odgovarao.

U drugim sudnicama su istovremeno saslušani i ministrica sporta Snežana Samardžić-Marković i predsjednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić koje se tereti za isti prijestup.

Podsjetimo, slična situacija se dogodila i bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu koji je uslikan kako nešto ispija iz čaše za šampanjac u VIP loži Arene Zagreb tijekom rukometne utakmice između Hrvatske i Francuske na Svjetskom prvenstvu u rukometu. Tadašnji premijer je tvrdio da se radilo o soku od jabuke te je cijeli slučaj na tome i ostao.