SLUŽBENO POTVRĐENO

Nema preživjelih u padu zrakoplova u Pakistanu

07.12.2016 u 20:23

Bionic
Reading

Nema preživjelih u nesreći zrakoplova tvrtke PIA koji je pao u srijedu na sjeveru Pakistana i u kojemu se nalazilo 48 putnika, objavio je predsjednik te aviokompanije.

Vojska je objavila kako je izvukla četrdesetak tijela, te da je u spašavanju sudjelovalo 500 vojnika, liječnika i bolničara. Tijela poginulih prebačena su u bolnički centar Ayub u blizini grada Abbottabada koji se nalazi oko 20 kilometara od mjesta nesreće.

"Nema preživjelih, nitko nije preživio", rekao je Muhammad Azam Saigol, predsjednik tvrtke PIA čiji se zrakoplov srušio na putu iz popularnog turističkog mjesta Chitral u pakistansku prijestolnicu Islamabad.


Među poginulima se nalazi i Junaid Jamshed, poznata pakistanska pop zvijezda koji je postao muslimanski klerik, kao i dva državljana Austrije, te jedan iz Kine.

PIA je objavila kako je kapetan leta javio da gubi snagu u jednom od motora nekoliko minuta prije no što je prekinuta veza zrakoplova i kontrolnog tornja.

"Sva tijela su spaljena do razine neprepoznatljivosti", otkrio je Muhammad Khan, dužnosnik vlade u Havelianu, području gdje se nesreća dogodila.

Khan je istaknuo kako su mu svjedoci rekli da je "zrakoplov udario u planinsko područje, te da je bio zapaljen prije no što je udario u tlo".