SLUŽBENI POSJET

Plenković se u Berlinu sastaje s Angelom Merkel i hrvatskim iseljenicima

07.12.2016 u 13:31

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Andrej Plenković uskoro dolazi u službeni posjet Berlinu te će se u ponedjeljak 12. prosinca sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Dan prije se pak u hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu Plenković sastaje s hrvatskim iseljenicima koji žive u glavnom gradu Njemačke

Njemačka kancelarka Angela Merkel 12. prosinca će drugi put u ovoj godini u službeni posjet primiti hrvatskog premijera. Proljetos je to bio kratkotrajni hrvatski premijer Tihomir Orešković, biznismen bez diplomatskog iskustva koji je svoj sastanak s kancelarkom odradio pod paskom tadašnjeg ministra vanjskih poslova Mire Kovača, a ovaj put je to Andrej Plenković, novi predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade.

Plenković je prethodno bio zastupnik u Europskom parlamentu, u kojem je bio jedan od istaknutih članova frakcije Europske pučke stranke, grupacije kojoj pripadaju i Merkeličini demokršćani i HDZ. Očekuje se da će između njemačke kancelarke i hrvatskog premijera vladati suglasje oko aktualnih tema o kojima će razgovarati, no svi detalji posjeta nisu još objavljeni u javnosti.

Hrvatski premijer će se dan prije, 11. prosinca, u prostorijama hrvatskog veleposlanstva u berlinskoj Ahornstrasse sastati s hrvatskim iseljenicima na prijemu koji počinje u 18 sati.