NESRETAN SLUČAJ

U Ukrajini policajci greškom ubili petoricu kolega

04.12.2016 u 15:47

Bionic
Reading

Ukrajinski policajci su greškom ubili petoricu kolega za koje su mislili da su provalnici, rekao je u nedjelju jedan savjetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova

‘Prošle noći se dogodila strašna tragedija u kojoj je poginulo pet policajaca’, napisao je na društvenoj mreži Facebook Anton Geraščenko, zastupnik i savjetnik tog ministarstva.

Nesreća se dogodila 30 km istočno od Kijeva, precizirao je. Članovi specijalnih policijskih postrojbi su se pripremali za uhićenje opasne skupine provalnika, kada se u obližnoj kući upalio alarm. Nacionalna garda je tamo uputila policajce. Stigavši na mjesto događaja, policajci su uhitili dvojicu pripadnika specijalnih snaga, koji su bili na zadatku u civilnoj odjeći.

Drugi pripadnici specijalnih snaga su mislili da su provalnici ulovili njihove kolege i otvorili su vatru na policajce. Dvojica časnika Nacionalne garde, dvojica policajaca u civilu i jedan pripadnik specijalnih snaga su ubijeni, rekao je Geraščenko

Provalnici su pobjegli, ali su kasnije uhićeni na putu od Kijeva.

Predsjednik Petro Porošenko je na Twitteru zahtijevao istragu uzroka teške tragedije i osude odogovornih. Državno odvjetništvo je najavilo istragu o tom incidentu.