'PAMETAN JE'

Putin vjeruje da će Trump brzo preuzeti odgovornost

04.12.2016 u 12:14

Bionic
Reading

Predsjednik Vladimir Putin rekao je u intervjuu objavljenom u nedjelju da je izabrani američki predsjednik Donald Trump inteligentan čovjek i kada preuzme dužnost brzo će preuzeti svu potrebnu odgovornost

‘On je uspio kao poslovni čovjek što pokazuje da je pametna osoba’, rekao je Putin u intervju za televiziju NTV, prenosi agencija TASS. ‘Ako je pametan to znači da će potpuno i brzo preuzeti različite razine odgovornosti’, rekao je Putin koji ‘očekuje da će (Trump) upravo tako i djelovati’.

Kremlj je nakon američkih predsjedničkih izbora u studenome objavio da su se u prvom telefonskom razgovoru Putin i Trump suglasili o potrebi ‘normalizacije’ odnosa između Sjedinjenih Država i Rusije.

U četvrtak je Putin ponovio spremnost da radi s administracijom novog američkog predsjednika kada on u siječnju uđe u Bijelu kuću.
‘Važno je normalizirati odnose i početi razvijati bilateralne odnose na ravnopravnoj osnovi na korist objema stranama’, rekao je Putin u godišnjem obraćanju naciji.

Trump je pak pohvalio Putina kao državnika i kazao da želi ‘čvrste i trajne odnose s Rusijom.’ Tijekom američke izborne kampanje Putin je pohvalio Trumpa jer je uspio privući razočarane američke birače.

‘On predstavlja stajališta velikog dijela društva u Sjedinjenim Državama koje je umorno od elita što su desetljećima na vlasti’, rekao je u listopadu ruski predsjednik.