ZNA KROZ ŠTO JE PROŠAO

Mesić čestitao Trumpu i ponudio pomoć

12.11.2016 u 22:46

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić čestitao je pobjedu novoizabranom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu. U poruci koju je objavio na svojim službenim stranicama na engleskom jeziku Mesić hvali kontroverznog izabranog predsjednika

U čestitki hvali Trumpa, prema Mesićevu mišljenju, suočenog s udruženom frontom establišmenta i mainstream medija. 'Briljantno ste se borili s njima i dobili ste veliku bitku', navodi Mesić. Potom bivši predsjednik Hrvatske piše da, kao netko tko je, za razliku od Trumpa, čitav svoj život u politici, poručuje da mu vjeruje kako zna što govori kada kaže da je pobijedio iako je sve bilo protiv njega. 'Iako nisam više aktivno uključen u politiku, pažljivo sam i s velikim zanimanjem pratio cijelu kampanju. Osjetio sam olakšanje kada sam vas čuo kako govorite o vanjskoj politici te mjestu i ulozi SAD-a u svijetu', poručuje Mesić.

Bivši hrvatski predsjednik u čestitki Trumpu piše da su nametanje režima i izazivanje konfrontacije s Rusijom bile najveće pogreške koje je Washington učinio posljednjih godina. 'Vjerujem da ćete moći voditi i Ameriku i svijet prema boljoj i obećavajućoj budućnosti', navodi Mesić. 'Bilo bi mi drago kada bih dobio priliku susresti se s vama, pogotovo ako biste bilo kada pomislili da bi vam iskustvo i znanje predsjednika jedne malene europske države moglo biti od pomoći', zaključio je Mesić.