BUDUĆI GLAVNI TUŽITELJ?

Trumpov suradnik ne odbacuje pokretanje istrage protiv Hillary Clinton

10.11.2016 u 18:34

Bionic
Reading

Rudy Giuliani, bivši gradonačelnik New Yorka i bliski suradnik novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, u četvrtak nije htio odbaciti da će se suditi Hillary Clinton ili istraživati fondacija koju vodi njezin muž, bivši predsjednik Bill Clinton

Giuliani, izgledni član vlade budućeg predsjednika, rekao je za CNN da je 'teška odluka' hoće li se imenovati posebni tužitelj za istraživanje potencijalno ilegalnih aktivnosti Hillary Clinton, što je Trump najavljivao tijekom svoje kampanje.

'U našoj je politici tradicija da stavljamo stvari iza sebe. S druge strane, mora se saznati koliko je to loše bilo', smatra Giuliani.

Trump je u kolovozu predložio da posebni tužitelj istraži financije fondacije Clinton, tvrdeći pritom da se FBI-ju i ministarstvu pravosuđa ne može vjerovati da će to učiniti nepristrano.

Trump je implicirao da je ta fondacija demokratskoj kandidatkinji omogućila da prima novac za protuusluge u vrijeme dok je bila državna tajnica.

Govoreći za televiziju Fox, bivši gradonačelnik je istaknuo kako smatra da 'ju predsjednik Obama ne bi smio pomilovati', iako Clinton nije osuđena za kriminal.

Giuliani je upitan i bi li prihvatio mjesto glavnog državnog odvjetnika.

'Svakako imam snage, te vjerojatno ne postoji nitko tko poznaje ministarstvo pravosuđa bolje od mene', istaknuo je za CNN.

Giuliani je tamo već radio u osamdesetim godinama, pod predsjednikom Ronaldom Reaganom. Kasnije je bio državni odvjetnik u južnom New Yorku, gdje se između ostalog bavio i mafijom. Gradonačelnik New Yorka je bio između 1994. i 2001.