SRPSKI DILERI U ARGENTINI

Zaplijenjeno pola tone kokaina

26.11.2009 u 20:28

Bionic
Reading

Argentinska federalna policija zaplijenila je u predgrađu Buenos Airesa 492 kilograma kokaina u kući u kojoj je boravila skupina ljudi iz Srbije i Crne Gore

U akciji su surađivale srbijanske, američke i sigurnosne službe nekoliko zemalja Latinske Amerike, priopćio je Savjet za nacionalnu sigurnost Srbije.

Nakon zaplijene izdane su potjernice za srpskim i crnogorskim državljanima Nenadom Novakovićem, Draškom Vukovićem, Borisom Labanom, Markom Pandrcem i Igorom Stjepovićem, koji su više mjeseci boravili na prostoru Latinske Amerike.

Kokain je pronađen u posebno uređenom i izoliranom tajnom podrumu i zidu otvora za lift u zgradi u kojoj je boravila ta kriminalna skupina, osumnjičena također i za krijumčarenje 2,2 tone kokaina koji je zaplijenjen 15. listopada ove godine u Urugvaju.

U toj su zemlji krijumčari drogu prenosili s obale balonima od lateksa. Međutim, početkom listopada kada su pokušali prenijeti robu na prekooceanski brod, oluja ih je odnijela na urugvajsku stranu i nasukala. Šverceri su uspjeli pobjeći, a policija je zaplijenila 2.174 kg kokaina.

Nova zapljena u Argentini predstavlja nastavak složene akcije nazvane 'Balkanski ratnik' usmjerene na razbijanje lanca koji je osumnjičen za krijumčarenje velikih količina droga u europske zemlje, ali i u Južnoafričku Republiku za 'potrebe' Svjetskog prvenstva u nogometu 2010. godine.