Svijet TUŽITELJSTVO BEZ ŽALBE NA JAMČEVINU

Polanski odlazi u kućni pritvor

Švicarsko ministarstvo pravosuđa objavilo je da se neće žaliti na odluku suda da slavni redatelj Roman Polanski uz jamčevinu bude pušten u kućni pritvor

Švicarski sud u srijedu je dopustio da uz jamčevinu od četiri i pol milijuna franaka (21,8 milijuna kuna) redatelj Roman Polanski izađe iz pritvora.

'Sud je ocijenio da je ponuđena jamčevina, uz ostale mjere poput deponiranja identifikacijskih dokumenata i stavljanja stana pod elektronski nadzor, dovoljna da se spriječi opasnost od bijega', kaže se u odluci saveznoga kaznenog suda u Bellinzoni.

Švicarsko ministarstvo pravosuđa imalo je rok od 10 dana da se žali na tu odluku, ali je odlučilo da neće. Polanski će tako biti premješten u kućni pritvor čim jamčevina bude položena.

Odluka o puštanju uz jamčevinu nema pravnog utjecaja na proces koji već traje, a kojim švicarske vlasti odlučuju treba li Polanskoga izručiti SAD-u.

Polanski (76) pritvoren je 26. rujna na temelju američkog uhidbenog naloga iz 1978. kad je optužen za silovanje 13-godišnjakinje.

Zadovoljstvo odlukom o puštanju uz jamčevinu izrazila je i Francuska, čiji je Polanski državljanin.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još