'U PRIJATELJSKOJ VATRI'?

Trojica američkih vojnika ubijena u Jordanu

04.11.2016 u 20:20

Bionic
Reading

Trojica američkih vojnika ubijena su u petak u pucnjavi pred vojnom bazom u Jordanu, potvrdio je američki dužnosnik, nakon ranijih izvješća da su smrtno stradala dvojica pripadnika oružanih snaga SAD-a

'Ukupno tri američka vojnika poginula su danas u incidentu u Jordanu', rekao je. 'Prema prvim izvješćima poginuo je jedan, a dvojica su ranjena. Ta dvojica prebačena su u bolnicu u Amanu gdje su podlegla ozlijedama', dodao je.

Pucnjava je izbila u bazi u Al Džafru kada se vozilo s američkim vojnim instruktorima nije zaustavilo na ulazu u bazu, objavila je jordanska vojska, dodajući da je ozlijeđen i jedan jordanski časnik

Dužnosnik američke vojske opisao je incident kao 'zeleno na plavo', vojni izraz za prijateljsku vatru.

'No, u ovome trenutku ne možemo reći je li bilo namjere' da se ubiju američki vojnici ili 'se radi o nesporazumu', izjavio je dužnosnik.

Do najnovijeg incidenta dolazi godinu dana nakon što je jordanski policajac ubio dvojicu američkih instruktora, Južnoafrikanca i dvojicu Jordanaca u centru za obuku policajaca istočno od Amana.

Washington je rada objavio da su ubijeni Amerikanci bili zaposlenici privatne tvrtke DynCorp koja u ime State Departmenta obučava palestinske snage.

Glasnogovornica DynCorpa izjavila je da nitko od njezinih zaposlenika nije ranjen i da su svi na broju nakon pucnjave u petak.