NIKOLIĆ ZA RUSSIA TODAY

'Srbija više nikada neće ratovati s Hrvatskom'

28.10.2016 u 19:59

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru za Russia Today da Srbija više nikada neće ratovati s Hrvatskom, jer bi to značilo ratovanje s NATO-om, te je istaknuo da Zagreb ne može spriječiti Srbiju da postane članica Europske unije

'NATO je jači od nas, a mi ne želimo ugroziti živote naših ljudi', rekao je Nikolić, dodajući da Srbija želi dobre odnose s Hrvatskom i da nema razloga za svađu.

Prema njegovim riječima, ako Srbija postigne dogovor s ključnim članicama EU-a, nijedna od malih zemalja neće moći zaustaviti njen proces integracija ili da ide protiv EU. 'Ako se Hrvatska bude ponašala razumno, imat ćemo dobre odnose, a ako ne, imat ćemo hladne odnose', kaže Nikolić.

Govoreći o pitanju izbjeglica i migranata, Nikolić je istaknuo da će Srbija prihvaćati migrante i brinuti se o njima i neće dizati ograde, sve dok su granice EU-a otvorene. On je dodao da Srbija samo želi da je Unija obavijesti o njenom planu za migrante, ako ga bude imala.

Za odnose Beograda i Prištine Nikolić je rekao da su trenutno na najnižoj točki jer, kako tvrdi, prištinske vlasti pokušavaju uzeti imovinu Srbije na Kosovu. On je rekao da Srbija ima veliki problem s Kosovom, koji utječe i na njen odnos s Europskom unijom.

Govoreći o ratu između Zapada i Rusije, Nikolić kaže da je on nemoguć i da u tom ratu ne bi bilo pobjednika te bi u tom slučaju Srbija nestala.