PRVA DAMA ZBLIŽAVA LJUDE

Carlat traži bratimljenje sa selom Bruni

31.12.2008 u 13:47

Bionic
Reading

Francusko selo Carlat stupilo je u kontakt s talijanskim selom Bruni kako bi organiziralo bratimljenje općina i poslalo pozdrav prvoj dami Francuske, rekao je danas predsjednik općine Carlat

'Imam svoje mišljenje, ali poštujem i prvu damu i predsjednika. Želim stupiti u kontakt s općinom Bruni i šaljemo posebne pozdrave prvoj dami Francuske Carli Bruni-Sarkozy', rekao je Alain Cousin.

Prema njegovim riječima, mještani sela Carlat, njih oko 150, prate inicijativu s velikim zanimanjem.

Dužnosnici općine Carlat saznali su da u svijetu postoji nekoliko mjesta Bruni - u Portugalu, Austriji, Švicarskoj i u SAD-u, ali su izabrali ono u Italiji zbog talijanskog porijekla Carle Bruni-Sarkozy (41). Osim toga, selo Bruni ima otprilike jednak broj stanovnika koliko i Carlat.

Pitoreskni Carlat nalazi se u regiji Auvergne na jugu Francuske, a Bruni u planinama Piedmonta na sjeveru Italije.

Cousin je rekao da će gospođa Bruni-Sarkozy biti pozvana kao počasna gošća ako dođe do ceremonije bratimljenja.

No unatoč francuskom entuzijazmu, s druge strane granice mogao bi stići 'hladan tuš'. Talijani, naime, nisu oduševljeni nedavnom izjavom Carle Bruni-Sarkozy, koja je nakon 'šale' talijanskog premijera Silvija Berlusconija o 'osunčanoj koži' novoizabranog američkog predsjednika, tamnoputog Baracka Obame, poručila da je 'sretna što više nije Talijanka'.