OTKAZANI LETOVI

'Kemijski incident' u Londonu - 26 ljudi primilo liječničku pomoć

22.10.2016 u 00:20

Bionic
Reading

Stotine putnika i osoblja evakuirano je iz zračne luke London City Airport zbog 'kemijskog incidenta' nakon čega se 26 putnika nije dobro osjećalo, a otkazani su i letovi

'Dvadeset šest pacijenata na mjestu događaja dobiva pomoć zbog teškoća s disanjem', priopćila je londonska hitna služba dodajući da je dvoje odvezeno u bolnicu. U zračnu luku u istočnom Londonu poslan je i interventni tim.

Vatrogasna služba priopćila je da je na mjesto događaja poslano pet vatrogasnih kola nakon 'izvješća o kemijskom incidentu' no nisu rekli što bi mogao biti uzrok. 'Oko 500 osoba evakuirano je i prijavljeno je da se više putnika ne osjeća dobro', navodi se u izjavi vatrogasne službe.

Na službenom Twitteru londonske zračne luke stoji da su evakuirani 'zbog požarnog alarma'.

Nekoliko dolaznih letova iz odredišta poput Frankfurta, Amsterdama i Pariza preusmjereno je na druge zračne luke. Zračna luka London City uglavnom je namijenjena poslovnim putnicima i 13. je zračna luka po prometu u Velikoj Britaniji s ukupno 4,3 milijuna putnika prošle godine.


U Londonu uhićen tinejdžer osumnjičen za terorizam

Britanska policija u petak je izvijestila da je uhitila tinejdžera osumnjičenog za terorizam zbog 'sumnjivog paketa' što su ga pronašli u četvrtak ujutro u vagonu na postaji North Greenwich londonske podzemne željeznice, izvijestio je Scotland Yard.

Osumnjičeni devetnaestgodišnjak priveden je zbog sumnje da je pripremao teroristički napad.

Britanska policija u četvrtak je izvijestila da je otvorena istraga nakon pronalaska sumnjivog paketa zbog kojega je u četvrtak ujutro zatvorena londonska željeznička postaja. Specijalna ekipa pirotehničara izvela je kontroliranu eksploziju paketa, a njegovi ostaci poslani su forenzičarima na obradu.

S metro postaje North Greenwich stiže se do koncertne dvorane O2 koja može primiti 20.000 posjetitelja. U četvrtak navečer ondje je održan koncert kanadske grupe Nickelback.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan u petak je pohvalio 'izniman profesionalizam' londonskih snaga reda koje su 'situaciju riješile brzo i učinkovito'.

Razina opasnosti od terorističkog napada u Velikoj Britaniji od kolovoza 2014. je fiksirana na četiri na ljestvici od maksimalno pet, što znači da je opasnost od potencijalnih napada vrlo visoka.