PARLAMENTARNI IZBORI

Uhićeni Srbi u Crnoj Gori planirali terorističke napade?!

16.10.2016 u 14:44

Bionic
Reading

Crnogorska policija uhitila je tijekom noći na nedjelju 15 naoružanih osoba ubačenih iz Srbije u Crnu Goru s ciljem narušavanja odvijanja parlamentarnih izbora u toj zemlji, javio je u nedjelju ujutro podgorički Portal Analitika, pozivajući se na izvore bliske policiji

Kako javlja taj podgorički medij i televizija Pink M, te su osobe planirale tijekom izbornog dana na teritoriju Crne Gore izazvati nerede i oružane sukobe, pa čak i likvidacije.

Unijeli su pritom veliku količinu oružja i eksploziva, a na čelu skupine je bivši smijenjeni šef žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić

Crnogorska policija još nije potvrdila ni demantirala te informacije te se očekuje njeno priopćenje.

'Grupa je na temelju dogovora s pojedincima iz jedne političke grupacije planirala terorističke akcije', navodi Pink M Televizija.

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović izjavio je prošlog četvrtka 'da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira' te da su 'službenici Uprave policije spremni odgovoriti na sve sigurnosne izazove'.


U Crnoj Gori se u nedjelju održavaju parlamentarni izbori, deseti od uvođenja višestranačja, a četvrti nakon obnove neovisnosti.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, do 11 sati je glasovalo 20,4 posto od 528.817 osoba s biračkim pravom.

Parlamentarne izbore u Crnoj Gori prati 2.600 domaćih i stranih promatrača.