PROMETNA NESREĆA

Sarajlije na ulici zbog ubojstva dviju studentica

13.10.2016 u 14:14

Bionic
Reading

Stotine studenata i nastavnika Sveučilišta u Sarajevu okupile su se u četvrtak na prosvjedima pred Filozofskim fakultetom u tom gradu tražeći kažnjavanje Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubojstvo dviju studentica u prometnoj nesreći, a istodobno su zahtijevali ostavke dužnosnika odgovornih za stanje sigurnosti u gradu

"Ubojstvo, a ne nesreća" bio je natpis na transparentu koji su nosili prosvjednici, a Suad Beganović, predsjednik foruma studenata Filozofskog fakulteta pročitao je popis zahtjeva među kojima je prvi onaj da se ubojica, koji je uhićen u Srbiji, brzo izruči i procesuira.

"Tražimo kažnjavanje ubojice, jer ovo je bilo ubojstvo", kazao je Beganović.

Studenti usto traže ostavke komesara MUP-a Sarajevske županije Vahida Ćosića, ali i predsjednika županijske vlade Elmedina Konakovića.

Najavili su kako će s okupljanjima nastaviti sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, a građane Sarajeva pozvali su da im se u tome pridruže.

Iz Ministarstva pravosuđa BiH potvrđeno je kako se poduzimaju sve potrebne mjere da bi se iz Srbije što prije izručio Sefić (25), koji je u srijedu navečer pronađen i uhićen u Novom Sadu.

Sefić je pobjegao u Srbiju nakon što je u ponedjeljak u Sarajevu bezobzirnom vožnjom usmrtio dvije mlade djevojke, studentice Filozofskog fakulteta, koje je pregazio na pješačkom prijelazu.