AUSTRALSKI ZASTUPNICI

Trump je 'odvratni puž golać'

13.10.2016 u 11:16

Bionic
Reading

Donald Trump je "odvratan puž golać i nije prikladan za javnu dužnost", ističe se u prijedlogu parlamentarne rezolucije koja je u četvrtak podnesena u donjem domu australske države Novog Južnog Walesa

U ovom tekstu podnesenom na inicijativu zastupnika zelenih Jeremyja Buckinghama osuđuju se "govor mržnje i vrijeđanje žena" kandidata na američkim predsjedničkim izborima, smjerajući na videosnimku iz 2005. u kojoj se Trump vulgarnim rječnikom hvali kako je napastovao žene.

"Ovaj dom (...) se slaže s onima koji Trumpa opisuju kao 'odvratnog puža golaća' neprikladnog za javnu službu", ističe se u tekstu koje je Buckingham pročitao u parlamentu Novog Južnog Walesa. Prijedlog su jednoglasno poduprli svi zastupnici.

U prijedlogu se od gornjeg doma te australske države s najvećim brojem stanovnika traži i da osudi "razoran učinak koji govor mržnje kandidata i zastupnika može imati na naše zajednice".

"Očito je da je svakome tko je razuman i dostojanstven odbojno ponašanje Donalda Trumpa i da se cijeli svijet nada kako američki birači neće prihvatiti njegovu politiku mržnje", dodao je.

Milijarder već nekoliko tjedana gubi utrku s protukandidatkinjom Hillary Clinton. U srijedu je više žena optužilo Trumpa za napastovanje.