VRIJEDNOSTI REPUBLIKE

Sarkozy: Neću regulirati ilegalne imigrante!

24.11.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy odbacio je u utorak masovno reguliranje situacije ilegalnih imigranata dok je rasprava obnovljena štrajkom radnika zaposlenih u francuskim tvrtkama ali bez dozvole boravka

LE PERREUX SUR MARNE - Od 12. listopada više od 5000 radnika "bez papira" u čitavoj Francuskoj i prvenstveno u pariškom području, stupilo je u štrajk zahtijevajući reguliranje svoje situacije. Oni su u prvom redu zaposleni u ugostiteljstvu, građevinarstvu, poslovima čišćenja ili zaštitarskim službama.

U posjetu pariškom predgrađu Le Perreux-sur-Marne, Nicolas Sarkozy je kazao da "nikada" neće masovno regulirati ilegalne imigrante ocjenjujući da bi to bilo "suprotno vrijednostima republike".

"Dok god budem predsjednik republike, neću pristati na globalno reguliranje onih koji nemaju papire, neću na to nikada pristati jer je suprotno ideji koju imam o vrijednostima republike", istaknuo je on.

Situacija tih radnika bez papira kojih prema podacima sindikalne središnjice u Francuskoj ima ukupno približno 400.000, opterećuje vladu dok neki predstavnici ljevice zahtijevaju njezino reguliranje.