PREDSJEDNICA U LONDONU

Britanski mediji zasad ignoriraju posjet Grabar Kitarović

12.10.2016 u 13:24

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović nalazi se u službenom posjetu Velikoj Britaniji te se susrela s premijerkom Theresom May i kraljicom Elizabetom II. No unatoč ispunjenom rasporedu, koji uključuje predavanje na London School of Economics, čini se da dolazak hrvatske predsjednice u London nije baš zanimljiv vodećim britanskim medijima

Što o posjetu Londonu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović pišu britanski mediji? Sudeći po pretraživanju mrežnih stranica Guardiana, BBC-ja, Daily Telegrapha, Independenta, Economista, Daily Maila, Daily Mirrora The Suna, posjet Grabar Kitarović nije procijenjen kao važna tema jer spomenuti mediji zasad nisu pisali o tome.

Jedno od zadnjih spominjanja predsjednice Grabar Kitarović u britanskim medijima, pokazuju tražilice, uzrokovano je fotografijom s predsjednikom HHO-a Ivanom Zvonimirom Čičkom, kojemu su slučajno spale hlače, što je Daily Telegraph uvrstio u svoj izbor ‘najčudnijih i najbizarnijih fotografija 2015. godine’. Spominjalo ju se i oko prijepora zbog komemoracije žrtvama Jasenovca proljetos, ali nakon toga baš i ne.

Ipak, iz Ureda predsjednice su pred put informirali hrvatsku javnost o tome da će Grabar Kitarović u Londonu dati intervjue za BBC i Bloomberg, koji tek trebaju biti objavljeni.