'MESIĆ POJMA NEMA'

Dodik optužio Hrvatsku za etničko čišćenje

31.12.2008 u 11:18

Bionic
Reading

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je jaka i stabilna Srbija najbolja pomoć Republici Srpskoj, ali da neki u Beogradu imaju iluzije, pa i dalje misle da je Bosna ono što je nekad bila

BANJA LUKA - 'Jaka i stabilna Srbija nama je najbolja pomoć i naša suradnja je apsolutno korektna. Ta suradnja nije uperena ni protiv koga, pa ni protiv BiH, nego u pravcu razvijanja dobrih odnosa preko RS-a i s BiH', rekao je Dodik gostujući u programu Radio-televizije RS.

Dodik je ocijenio da je Srbija 'zaokupljena svojim problemima', zbog neodgovarajuće politike koja je vođena u prošlosti.

'Srbija nikako da nađe sebe i da se postavi kao ono što jest i što je u biti istina, a to je da je ona najmoćnija država na Balkanu i politički i ekonomski', rekao je Dodik.

Odgovarajući na novinarska pitanja vezana uz izjave predsjednika RH Stjepana Mesića o njemu i o RS-u, Dodik je rekao da je prava istina u tome što 'Mesić prije Dodika nije znao ni tko je predsjednik vlade ni RS-a'.

'Najprostija istina je da Stipe Mesić prije Milorada Dodika nije imao pojma tko je predsjednik Republike ni tko je predsjednik vlade RS-a. Znao je možda za Karadžića i Mladića i to je sve što je znao o RS-u', rekao je Dodik.

Premijer RS-a naveo je da se Vlada koju vodi nametnula u regionalnom smislu kao faktor i zato smeta Mesiću.

'Mi ne želimo oklijevati reći ono što je činjenica, a činjenica je da je Hrvatska izvršila etničko čišćenje Srba i da to i dalje vrši, jer ne dozvoljava da se vrate i da im se vrati imovina', rekao je Dodik, ocjenjujući da je nedopustivo da Mesić drži lekcije, pogotovo Srbima.

'Mesić će svoje sugovornike naći u Sarajevu i postoji ta jedna konekcija između Zagreba i Sarajeva, gdje se preskače Banja Luka', rekao je Dodik, navodeći da nije ljut zbog toga, ali da postoje realni problemi o kojima treba razgovarati.