TRIK U KAMPANJI

Trump ovim apsurdnim pitanjem ismijava Hillary Clinton

30.09.2016 u 22:07

Bionic
Reading

Republikanski kandidat na predstojećim američkim predsjedničkim izborima Donald Trump ovih je dana na nekoliko predizbornih skupova postavio apsurdno pitanja te zapitao svoje pristaše razbijaju li svoje mobitele čekićem. Referirao se tako na nedavnu vijest kako FBI vjeruje da su strani hakeri napali mobitele članova Demokratske stranke, zbog koje je, navodno, njegova suparnica u izborima Hillary Clinton s članovima svojeg kabineta čekićem uništila čak 13 svojih mobitela

Kako piše Business Insider, Trump je tijekom predizbornih skupova u saveznim državama Iowa, Wisconsin i New Hampshire okupljene pitao razbijaju li čekićima svoje mobitele i je li uopće normalno da jedna osoba ima 13 mobitela. Na sva tri predizborna skupa iz publike se javio samo po jedan (vjerojatno unaprijed dogovoreni) glas koji je skrušeno priznao kako u bijesu zna čekićem uništiti skupocjeni telefon.

Ovo, u najmanju ruku, čudno pitanje njujorški nekretninski magnat postavio je prvi put ove srijede u Council Bluffsu, u Iowi, nakon čega se tek jedan muškarac u publici odvažio priznati kako mu se ponekad omakne ruka pa u bijesu uništi mobitel.

'Samo je jedna osoba podigla ruku. Želim znati čime se vi bavite? No smatram da se to može dogoditi svakome. No tko razbija svojih 13 mobitela?' upitao je Trump svoje pristaše.

Isto pitanje postavio je istog dana u Waukeshi, u Wisconsinu gdje je izljeve bijesa također priznao tek jedan muškarac u publici.

'Samo jedna osoba. Ne želim biti blizu takve osobe. Pitat ću vas rješavate li se mobitela tako što ga iščekićate?' upitao je svoje glasače Trump, a identično pitanje postavio je iduće noći na skupu u Bedfordu, u New Hampshireu gdje je također tek jedna osoba priznala kako u naletu bijesa prvo uništi telefon.

Ništa novo, reći će oni koji intenzivno prate Trumpovu kampanju budući da svoje pristaše na predizbornim skupovima često upita tko će platiti za zid koji je najavio graditi na američko-meksičkoj granici radi zaštite od ilegalnih imigranata, a jednom je prilikom pročitao svoja predizborna obećanja pa upitao glasače koja od njih da ispuni.