SKANDALOZNA IZJAVA

'Ako dođe do problema s bušotinama, više bi stradala Hrvatska nego Crna Gora'

26.09.2016 u 15:18

Bionic
Reading

Tvrdnje da naftne bušotine mogu dovesti do gašenja turizma u Crnoj Gori demantirao je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, ali i skandalozno poručio - ako dođe do neke nesreće prilikom bušenja Jadrana, to će ionako naštetiti Hrvatskoj

'Nije mi poznato da je bilo gdje u svijetu došlo do gašenja turizma zbog istraživanja nafte i plina, čak znam određene dijelove svijeta gdje bušotine i turizam idu paralelno i to su možda najpopularnije turističke destinacije. Da ne idemo dalje od Rima, Venecije, Dalida', rekao je Radulović. Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja ne isključuje mogućnost da protivnicima ovog projekata on ne odgovora iz nekih drugih razloga, a ne ekoloških.

Kako ističe Žarko Radulović, ukoliko bi i došlo do ekološkog incidenta, Crna Gora bi najmanje bila ugrožena.

'Ako govorimo o ekološkoj ugroženosti, onda bi puno više bila ugrožena južna Dalmacija nego Crna Gora jer se bušotine nalaze točno na mjestu gdje teče morska struja, koja je dosta jaka i ide od Albanije pored Crne Gore prema Hrvatskoj. Prema tome, ukoliko dođe do nekih ekoloških problema, više bi stradala Hrvatska  nego Crna Gora, koja to ne bi ni osjetila', kazao je Radulović, prenosi B92.