BAKIR IZETBEGOVIĆ

Dodik se mora suočiti s posljedicama neustavnog referenduma

25.09.2016 u 20:53

Bionic
Reading

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je u nedjelju kako će se Milorad Dodik i svi drugi koji su odgovorni za organiziranje referenduma u Republici Srpskoj morati suočiti s posljedicama tog protuustavnog i nezakonitog postupka

Izetbegović, bošnjački član predsjedništva, rekao je novinarima u Sarajevu kako je referendum o danu RS-a koji je tijekom dana provođen na njegovu teritoriju eklatantan primjer kršenja Daytonskog sporazuma, ustava i zakona.

"Reakcija na to ne može se izbjeći", kazao je Izetbegović objašnjavajući kako pritom misli prije svega na pravosudna tijela Bosne i Hercegovine, ali i na međunarodnu zajednicu.

Izetbegović je konstatirao kako je Dodik upornim inzistiranjem na organiziranju referenduma koji je zabranio Ustavni sud BiH sam sebe odveo u izolaciju.

Ponovo je kako je u pitanju inat, no ovoga puta on prelazi sve granice dopuštenog, kazao je Izetbegović.

"Viđali smo to u zadnjih par desetljeća od strane srpskih i srbijanskih vođa i vidjeli smo kako se to završava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda naravno padnu na leđa", zaključio je Izetbegović.