NA IZBOR

Clinton se ispričala što je Trumpove birače nazvala 'šakom jada'

10.09.2016 u 22:47

Bionic
Reading

Demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton izjavila je u subotu da žali što je dan ranije izjavila da polovina pristaša republikanskog protivnika Donalda Trampa predstavlja 'šaku jada'

Govoreći na donatorskom skupu, Clinton je u petak navečer rekla da polovina pobornika Donalda Trumpa predstavlja šaku jada. "Oni su 'rasisti, seksisti, ksenofobi i islamofobi. Pred vama je izbor'.

'Jučer navečer sam pretjerano generalizirala, što nikada nije dobro. Žao mi je što sam rekla 'polovina', to je bilo loše', priznala je Clinton u subotu u priopćenju nakon što je njezina izjava pokrenula veliku polemiku.

Američka desnica ogorčeno je reagirala na tu izjavu i optužuje Hillary Clinton da prezire prosječnog Amerikanca. Republikanski pobornici, stranka, njezini dužnosnici i konzervativni kandidat za Bijelu kuću Donald Trump žestoko su reagirali na tu izjavu.

'Hillary Clinton vrijeđa moje pristaše, milijune izvanrednih ljudi, koji vrijedno rade. Mislim da će to skupo platiti u anketama!', napisao je na društvenoj mreži Twitter Donald Trump u subotu, manje od dva mjeseca prije predsjedničkih izbora u studenom.

Iako je priznala pogrešku u izjavi, Clinton je u priopćenju zajamčila da će i dalje upozoravati na sektašku i rasističku retoriku svog protivnika