SMIRIVANJE TENZIJA

Mesić za Alo!: O Vučiću i Nikoliću - ništa loše

08.09.2016 u 15:22

Bionic
Reading

U 'ekskluzivnom intervjuu' za beogradski Alo!, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da ne misli ništa loše o predsjedniku i premijeru Srbije, Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću. 'Obojica su legitimno izabrani nositelji visokih funkcija u Republici Srbiji i kao takve ih treba doživljavati i tretirati', odgovorio je Mesić. Ustvrdio je da su Hrvatska i Srbija umnogome upućene jedna na drugu i u dobrim međusobnim odnosima mogu zadovoljiti uzajamne interese

Od predstojećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj Mesić očekuje 'promjene nabolje, stabilnu vladu, koja će znati pozicionirati Hrvatsku u regiji, Europi i svijetu'.

Upitan jesu li aktualne trzavice na relaciji Zagreb - Beograd samo plod predizborne kampanje, Mesić odgovara da su one primarno plod kampanje, no 'dijelom i nespremnosti vodećih političara da shvate opasnost trajnog pogoršanja međusobnih odnosa'.

Suočen s izjavom šefa SDP-a Zorana Milanovića da ako se Republika Srpska odcijepi, ni Hrvatska neće ostaviti svoje građane na cjedilu u BiH, Mesić je uskratio komentar objasnivši da se ta izjava 'gradi na konstrukciji što bi bilo kad bi bilo'.

Nije za Alo! želio komentirati ni Milorada Dodika, predsjednika RS-a, poručivši samo kako je o njemu sve već davno rekao. Srpski list podsjeća da je Mesić izjavio ranije da je Dodik novi Slobodan Milošević na Balkanu