HLAĐENJE U BEOGRADU

U četvrtak sastanak političkih vođa Srba u BiH s Vučićem i Nikolićem

31.08.2016 u 07:32

Bionic
Reading

Predsjednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sastat će se u četvrtak s političkim vođama Srba u BiH u povodu referenduma o Danu Republike Srpske zakazanog za 25. rujna, potvrdio je u utorak kasno navečer srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić poslije sastanka državnog vrha u Beogradu

Poslije poziva Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) vlastima Republike Srpske (RS) da odustanu od referenduma o danu RS, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić pozvao je u utorak navečer na hitne konzultacije premijera Aleksandra Vučića, a nakon razgovora u četiri oka pridružili su im se i šef diplomacije Ivica Dačić, te ministar policije Nebojša Stefanović i ministrica pravde Nela Kuburović.

'Na sastanku je veoma detaljno analizirana situacija koja se tiče sigurnosti i regionalne stabilnosti. Dogovaraju se i već se poduzimaju mjere zaštite naših nacionalnih interesa. Ničim neće biti ugrožena stabilnost u našoj zemlji, a nadam se ni u regiji', rekao je novinarima Dačić nakon sastanka kod predsjednika Nikolića.

Dačić je rekao da će Nikolić i Vučić razgovarati s vođama Srba u BiH o pozivu PIC-a vlastima u Banjaluci da odustanu od referenduma u RS.

Na konzultacijama državnog vrha je, po Dačićevim riječima, analizirana situacija, koja se tiče sigurnosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje 'vitalnih nacionalnih i državnih interesa'.

Najviši dužnosnici Republike Srpske odbacili su u utorak poslijepodne poziv Upravnog odbora PICa- za otkazivanje referenduma najavljenog za 25. rujna.