BEZ OPTUŽNICA U BELGIJI

Pušteno svih pet osoba nakon požara u forenzičkom institutu

29.08.2016 u 16:26

Bionic
Reading

Pet osoba privedenih nakon što je u belgijskom Nacionalnom institutu za kriminologiju i krinminalistiku (INCC) u mjestu Neder-Over Heembeek podmetnut požar u noći na ponedjeljak, pušteno je na slobodu nakon saslušanja, objavilo je belgijsko tužiteljstvo

Zasad nije podignuta nijedna optužnica i tužiteljstvo je najavilo da u interesu istrage neće više objavljivati nikakve informacije. U slučaju napretka u istrazi bit će objavljene nove pojedinosti.

Počinitelji su noćas oko 2.30 upali s blindiranim automobilom u dvorište forenzičkog instituta i podmetnuli požar u jednom od laboratorija, a potom su zapalili i automobil s kojim su došli. Zgrada je u tom trenutku bila potpuno prazna i nije bilo ljudskih žrtava, ali je počinjena velika materijalna šteta.

Direktor INCC-a Jan De Kinder rekao je da zgrada instituta nije imala ni noćnog čuvara, niti ju je čuvala policija ili vojska, ali postoje nadzorne kamere.

Tužiteljstvo navodi da bi više osoba moglo imati interesa za uništavanje dokaza, koji su se nalazili u Institutu.

Odjel za kriminalistiku INCC-a zadužen je za identifikaciju i analizu tragova prikljupljenih na mjestu zločina i kriminalnih akcija. Od 2013. godine INCC raspolaže s centraliziranom bazom informatičkih podataka.