DRAMA U BIH

Potraga za bivšim ISIL-ovcem nakon sukoba zbog vodovoda

10.08.2016 u 15:44

Bionic
Reading

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona tragaju za dvije osobe iz Ošvi nakon sukoba u ovom maglajskom selu, potvrđeno je za N1

Kako je za N1 rekla Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK, među mještanima Ošvi došlo je do nesuglasica vezano uz korištenje mjesnog vodovoda.

'Došlo je do onečišćenja jednog bazena i mi smo poslali naše službenike. Osoba za koju se sumnja da je za to odgovorna je uhićena. U toku su aktivnosti na pronalasku još jedne osobe', kazala je Ahmić.

Iz MUP-a ZDK potvrđeno je da je uhićen J. B., a da je u toku potraga za osobom inicijala A. K. Kako N1 saznaje, radi se o Jasminu Batanoviću i Ademu Karamuji. Oni se terete za kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i onečišćenje vodovoda i namirnica.

Do sukoba je došlo u Ošvi, u selefijskoj zajednici u okviru koje djeluje paradžemat, a koja je pod nadzorom obavještajno-sigurnosnih agencija BiH. Do pucnjave je došlo u nedjelju, a prethodila joj je svađa mještana zbog vodovoda.

Naime, kako javlja N1, mještani su financirali izgradnju vodovoda, ali su se pojedinci htjeli ilegalno priključiti na taj vodovod, što im ostali nisu dozvolili. Osoba koja je trebala biti skinuta s vodovodne mreže pucala je iz vatrenog oružja, zamutila vodu koju koriste domaćinstva nakon čega je pobjegla u šumu.

Jedna je osoba uhićena, a u tijeku je potraga za još dvije osobe. Pripadnici MUP-a koji tragaju za počiniteljima pronašli su kolibu u šumi koju su koristili bjegunci.

Podsjetimo, Karamuja je hapšen u okviru akcije Damask 2014., a Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine protiv njega i još 11 osoba podiglo je optužnicu koja ih tereti da su da su postali članovi organizirane terorističke grupe i da su protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.