NEVRIJEME U MAKEDONIJI

Bilo je kao da je bačena vodena bomba, pronađeno 21 tijelo

07.08.2016 u 20:35

  • +11

Jako nevrijeme zahvatilo Skoplje

Izvor: Cropix / Autor: Maja Zlatevska

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije potvrdilo je u nedjelju poslijepodne da je 21 osoba poginula u jakom nevremenu koje je pogodilo Skoplje

Dvadeset je žrtava identificirano, a koliko je situacija bila stravična, svjedoče podaci da su u dva sata pale 93 litre vode po četvornom metru, što je prosjek za čitav kolovoz, odnosno da je u nešto više od 120 minuta grom udario preko 800 puta!

Makedonska policija i vojska u poplavljenim područjima traže preživjele i eventualne nove žrtve.

Grad Skoplje je odlučio da obiteljima stradalih isplatiti pomoć od po 3.000 eura za svakog stradalog.

Na izvanrednoj sjednici gradske skupštine gradonačelnik Koce Trajanovski je ocijenio da je jučerašnje nevrijeme 'bilo kao vodena bomba koja je bačena na Skoplje'. Istaknuo je da je u roku od samo 20 minuta pala ogromna količina kiše.
Vladi Makedonije je predloženo da uvede izvanrednu situaciju u Skoplju i Tetovu, gradovima koje je pogodilo nevrijeme.

'Bilo je užasno, izgledalo je kao da je došla apokalipsa. Ljudi su tražili pomoć putem društvenih mreža, a neki od njih su bili zaglavljeni u automobilima s malom djecom', opisao je dopisnik B92 Miško Ivanov kako je izgledao taj užas.

Kada se oluja u nedjelju ujutro napokon stišala, tijela žrtava pronađena su u različitim dijelovima grada, a neki su se utopili u automobilima koje su poplave odnijele s cesta na obližnja polja.