NA KRUŽNOM TOKU

Beograd baca rukavicu u lice Bandiću fontanom s glazbom i senzorima

29.07.2016 u 16:15

Bionic
Reading

Beogradski gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas kako će na Trgu Slavija, jednom od glavnih gradskih trgova s kružnim tokom izgraditi glazbenu fontanu sa senzorima na vjetar čime je, sudeći po komentarima tamošnje javnosti, bacio rukavicu u lice zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

Fontana će biti velebna, glazbena i imat će senzore za vjetar, što znači da će se u slučaju jačeg vjetra smanjivati visina mlaza vode. Između zgrade Narodne banke i samog Trga Slavija bit će prelijep park, a u njegovu centru bista Dimitrija Tucovića', kazao je Goran Vesić za Studio B.

Govoreći o rekonstrukciji Trga Slavija, Vesić je naveo da će na jesen početi izgradnja fontane, a posmrtni ostaci istaknutog srbijanskog socijalista Dimitrija Tucovića bit će premješteni u Aleju velikana.

'Za vrijeme radova promet će se odvijati nesmetano, a u međuvremenu ćemo raspisati novi tender za rekonstrukciju prometnih traka na Slaviji i Bulevaru oslobođenja. Očekujemo da radovi počnu u ožujku iduće godine. Zaustavljanje prometa tada će biti kraće jer će fontana već biti završena', rekao je Vesić.