SURADNJA A NE KOALICIJA

Al Kaida dopustila Fronti Nusri da se osamostali: Veže nas islam!

29.07.2016 u 16:58

Bionic
Reading

Teroristička organizacija Al Kaida je poručila svom sirijskom ogranku, Fronti Nusri, da se može organizacijski odvojiti od nje ako joj je to potrebno kako bi sačuvala svoje jedinstvo i nastavila borbu u Siriji, navodi se u audio izjavi objavljenoj u četvrtak

Fronta Nusra je najmoćnija skupina u Siriji koja se bori protiv režima sirijskog predsjednika Bashara Al Asada s jedne strane i Islamske države s druge strane. Sjedinjene Države su je stavile na svoj popis terorističkih organizacija iako se ona često bori na strani sirijskih pobunjeničkih skupina kojima pružaju potporu Washington i njegove arapske saveznice.

'Možete bez oklijevanja žrtvovati organizacijske i stranačke veze ako su one u suprotnosti s vašim jedinstvom i radom kao jedinstvene organizacije', rekao je Ayman al-Zawahri, čelnik Al Kaide, u audio izjavi upućenoj Fronti Nusri.

'Bratstvo islama među nama je jače od bilo koje organizacijske pripadnosti... vaše jedinstvo nam je važnije od bilo kakvih organizacijskih veza', kazao je Zawahri.