DAVID PLOUFFE

U Zagreb stiže čovjek koji je stvorio Obamu

17.11.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Organizatori Weekend Sessiona koji će 3. prosinca u zagrebačkom Hypo centru ugostiti Davida Plouffea, voditelja kampanje Baracka Obame, predstavili su danas program tog atraktivnog medijsko-političkog događaja

Značaj Plouffeovog dolaska u Hrvatsku u jeku predsjedničke kampanje na tiskovnoj su konferenciji u zagrebačkom restoranu Balon novinarima približili Tomo Ricov, direktor najvećeg medijskog događaja u regiji Weekend Media Festivala, Nikica Vrdoljak, direktor suorganizatora GINGERneta Hrvatska, te glavna urednica Plana B Ana Penović.

Ricov je rekao da je prvotna namjera organizatora bila dovesti Plouffea u Rovinj na Weekend Media Festival, na kojemu se ove godine okupilo preko 2000 medijskih profesionalaca, no uspjeh tog festivala nametnuo je potrebu za gostovanjima vrhunskih predavača tijekom cijele godine, pa je ovo tek jedan u nizu sessiona.

Nikica Vrdoljak, Tomo Ricov i Ana Penović

Plouffe, kojeg je Obama u svojemu nastupnom predsjedničkom govoru nazvao 'neopjevanim herojem' i arhitektom njegove izborne pobjede, unio je brojne inovacije u način vođenja kampanje, a o njima je nešto više rekla Ana Penović iz Plana B. Istaknula je da je korištenje novih medija - poput Facebooka, Twittera i personalizirane web stranice pomoću koje je prikupljeno 650 milijuna dolara donacija te slični Plouffeovi potezi - zapravo putokaz za Hrvatsku i naše predsjedničke kandidate, ali i za zaposlene u medijima i tvrtkama.

Nikica Vrdoljak
iz GINGERneta detaljnije je progovorio o samom programu koji će uz predavanje Obaminog voditelja kampanje donijeti tri panel rasprave – komunikacijski panel 'Točka preokreta', na kojemu će hrvatski medijski profesionalci analizirati kako su novi mediji preuzeli glavnu ulogu u predsjedničkim kampanjama, leadership panel 'Voditi državu kao tvrtku ili tvrtku kao državu', uz sudjelovanje vodećih hrvatskih menadžera, te najaktualniji, politički panel 'Tko je hrvatski Obama'. Ovaj će panel zapravo predstavljati sučeljavanje predsjedničkih kandidata, čija će kampanja 3. prosinca biti na vrhuncu.

Uslijedit će dvosatno predavanje Davida Plouffea s temom 'Umjetnost mogućeg', na kojemu će Obamin strateg progovoriti o tome kako je vratio Amerikancima, ali i ostatku svijeta vjeru u SAD. Događaj će biti okončan polusatnom raspravom u kojoj će Plouffe odgovarati na pitanja zainteresiranih sudionika.

David Plouffe (42) političkom se strategijom bavi od 1990. te je vodio više kampanja američkih senatora, pretežito demokratske orijentacije. Za Obamu radi od 2004. i kampanje za guvernera Illinoisa, a trenutačno vodi svoju vlastitu konzultantsku tvrtku, čije su usluge nakon Obamine pobjede među najtraženijima na tržištu.