MOTRE RADIKALNE SKUPINE

BiH pojačala mjere sigurnosti kao odgovor na terorističke napade u Europi

27.07.2016 u 16:55

Bionic
Reading

Vlasti Bosne i Hercegovine pojačale su mjere sigurnosti te motre na potencijalne radikalne skupine odgovarajući tako iskušenjima terorističkih napada koji se događaju diljem Europe, priopćeno je u srijedu iz Državnog odvjetništva BiH.

Glavni državni odvjetnik BiH Goran Salihović istaknuo je tijekom sastanka Udarne i Operativne skupine za borbu protiv terorizma, koju čine predstavnici državnih i entitetskih policijskih službi, "da su pojačane mjere sigurnosti te povećana stopa pozornosti na potencijalno zanimljive osobe zbog aktualnih terorističkih napada".

Na tome sastanku usuglašeno je da Operativna skupina za borbu protiv terorizma od srijede počinje raditi u prostorijama Uprave za koordinaciju policijskih tijela BIH.

U izjavi za portal Klix glavni državni odvjetnik Goran Salihović je pojasnio kako je BiH podložna terorističkim napadima kao i sve zemlje Europe.
„Mi smo zemlja na tranzitnom putu i možemo očekivati bilo što što se događa u svijetu", rekao je Salihović.

Prema procjenama od početka rata u Siriji i Iraku na stranu terorističke organizacije Islamske države (ISIL) priključilo se oko 330 bosanskohercegovačkih državljana, po čemu BiH spada u europski vrh. Dio radikalnih islamista se vratio u zemlju, a svaki četvrti je poginuo boreći se na strani ISIL-a.