MAJA GOJKOVIĆ U SARAJEVU

Sporazum Srbije i BiH o suradnji u području europskih integracija?

25.07.2016 u 21:10

Bionic
Reading

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković izjavila je u ponedjeljak u Sarajevu da stabilnost zapadnog Balkana i Europe najviše ovisi o odnosima BiH i Srbije te je najavila potpisivanje sporazuma o suradnji dviju zemalja u području europskih integracija.

"Smatramo da je BiH jedan od ključnih partnera Republike Srbije, jer u Europi kada se razgovara o političkoj stabilnosti cijele Europe i prostorima zapadnog Balkana uvijek se kaže da to najviše ovisi o odnosima Srbije i BiH", rekla je predsjednica srbijanskog paramenta nakon razgovra s vodstvom oba doma Parlamenta BiH.

Gojković je tijekom razgovora predložila da parlamenti BiH i Srbije prihvate sporazum o suradnji u području europskih integracija a njezina inicijativa je naišla na potporu.

"Spremni smo na razmjenu iskustava, pomoć i dajemo svesrdnu podršku BiH kao što i ona daje nama na putu k punopravnom članstvu u EU", rekla je Gojković.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Safet Softić rekao je da bi međuparlamentarne suradnja trebala biti generator novih odnosa.

"Zajednička nit i Republike Srbije i BiH je naš europski put. Najviše vremena u razgovorima posvetili smo usuglašavanju zajedničkih napora koji bi trebali biti sinergija našeg opredjeljenja za EU", rekao je Softić.

Gojković se sastala u Sarajevu i s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.