MOHAMED BOUHLEL

Evo kako monstruoznog napadača opisuju najbliži susjedi

15.07.2016 u 20:04

Bionic
Reading

Mohameda Lahouaieja Bouhlela, 31-godišnjaka rođenog u Tunisu s prebivalištem u Nici, susjedi opisuju kao 'zastrašujućeg muškarca'. Premda je imao nekoliko okršaja sa zakonom, Bouhlel nije bio na popisu osumnjičenih militanata, koji posjeduju francuske obavještajne službe. Francuski ministar pravosuđa Jean-Jacques Urvoas novinarima je rekao da je Bouhlel u ožujku ove godine prvi put bio osuđen. 'Izbila je svađa između njega i drugoga vozača i on je na njega bacio drvenu paletu', kazao je Urvoas.

Nakon presude, Bouhlel je dobio uvjetnu kaznu uz obvezno javljanje policiji jednom tjedno, što je i činio, rekao je Urvoas.

Tuniški sigurnosni izvori za Reuters su rekli da je Bouhlel zadnji put posjetio svoj rodni grad Msaken, oko 120 kilometara južno od Tunisa, prije četiri godine.

Bio je oženjen i otac troje djece, no imao je bračne probleme, kazali su isti izvori. Tuniskim vlastima nije poznato je li imao radikalne ili islamističke stavove, a posjedovao je francusku boravišnu dozvolu zadnjih deset godina bez francuskog državljanstva, dodali su tuniški sigurnosni izvori.

Bouhlelovi susjedi u četvrti u sjevernom dijelu Nice gdje je stanovao kazali su da je bio 'napeta osoba koja se nije družila s ostalima'. Susjed koji je stajao u predvorju Bouhlelove zgrade kazao je: 'Nije imao zastrašujuće lice ... ali taj pogled. Znao bi često buljiti u djecu', dodao je.

Bouhlelov rodni grad Msaken u blizini je priobalnog grada Soussea, gdje je prošle godine oružani napadač na plaži ubio 38 ljudi, uglavnom britanskih turista.

Mnogi stanovnici grada migrirali su u Nicu, gdje tuniška zajednica obuhvaća 130.000 ljudi, navodi tuniška novinska agencija TAP.