NAKON ZABRANE

Putin ponovo dozvolio prodaju turističkih putovanja u Tursku

30.06.2016 u 22:07

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u četvrtak ponovo službeno dozvolio ruskim tour-operatorima prodaju turističkih putovanja u Tursku, koja je bila zabranjena od studenoga kada su turski F-16 srušili ruski bombarder iznad granice s Sirijom

Putin je potpisao rješenje kojim se ukida zabrana podaje turističkih programa s boravkom na turskom teritoriju za ruske građane, objavio je Kremlj u priopćenju.

Ruski predsjednik je zadužio vladu da poduzme mjere ukidanja zabrane čarter letova između Rusije i Turske, prema tom priopćenju.

Vladimir Putin je najavio u srijedu ukidanje sankcija Turskoj u području turizma i normalizaciju trgovinskih odnosa između dviju zemalja, nakon telefonskog razgovora s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom, čime je završena diplomatska svađa izazvana smrću ruskog pilota čiji je zrakoplov srušen.

Poboljšanje odnosa između dviju zemalja je nastupilo nakon što je Kremlj objavio u ponedjeljak da je primio pismo Erdogana Putinu i navodi da se turski predsjednik ispričao zbog tog slučaja.