PRIKRIVENI ŠPIJUN?

Putinov operativac pretukao američkog diplomata i slomio mu rame

29.06.2016 u 17:00

Bionic
Reading

Pripadnik ruske Federalne službe sigurnosti (FSB) koji radi kao čuvar ispred američkog veleposlanstva u Moskvi pretukao je 6. lipnja ujutro američkog diplomata koji je pokušavao ući u veleposlanstvo, prenosi Washington Post informaciju dobivenu od američkih dužnosnika koji su upoznati s incidentom

Diplomatu je, prenosi Washington Post, među ostalim ozljedama, slomljeno rame, a nakon što je ipak uspio ući u veleposlanstvo hitno je prevezen izvan Rusije gdje mu je pružena liječnička pomoć te je ostao izvan teritorija Rusije.

Motiv za napad ruskog čuvara nije poznat, no jedan je američki diplomat novinaru Washington Posta rekao kako se pretučeni diplomat pokušao skloniti u veleposlanstvo kako bi izbjegao da ga uhite ruske obavještajne službe. Drugi izvor iz diplomatskih krugova novinaru je rekao kako je pretučeni diplomat možda radio kao američki špijun u Rusiji pod krinkom američkog diplomata.

Očekivano, ni američko Ministarstvo vanjskih poslova (State Department) ni tajna služba CIA nisu željeli potvrditi je li pretučeni diplomat stvarno radio kao špijun.