SAMO ISPRIKA

Turska neće isplatiti Rusiji odštetu za srušeni zrakoplov

28.06.2016 u 14:47

Bionic
Reading

Turska neće isplatiti odštetu Rusiji zbog rušenja njezina vojnog zrakoplova nad Sirijom u studenome i samo je izrazila žaljenje zbog tog incidenta, izjavio je u utorak turski premijer Binali Yildririm nakon što je predsjednik Tayyip Erdogan pisao svom ruskom kolegi po dužnosti

Kremlj je priopćio u ponedjeljak da se Erdogan u pismu ispričao ruskom čelniku Vladimiru Putinu. Erdoganov glasnogovornik potvrdio je da je poslano pismo Putinu, ali nije izrijekom rekao da se radi o isprici. On je izjavio da je turski predsjednik izrazio žaljenje i ispričao se obitelji ruskog pilota koji je ubijen u tom incidentu.

Yildrim je najavio da će Erdogan telefonski razgovarati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u srijedu ili četvrtak o tome kako ponovno izgraditi  veze između dviju zemalja koje podupiru različite strane u sirijskome ratu

"Mislim da smo postigli razumijevanje u ovom pitanju. Ostavili smo iza sebe taj incident i nastavili dalje", kazao je Yilidrim.

Također je rekao da je u tijeku pravni postupak protiv jedne osobe koja je navodno odgovorna za ubojstvo ruskog pilota.

I dok Yildrim kaže da je započela normalizacija odnosa između Turske i Rusije, Kremlj ističe u utorak da se odnosi ne mogu popraviti "u nekoliko dana".