DJECA RAZOČARANA

Djed Mraz izbačen iz vrtića u Sarajevu

30.12.2008 u 08:42

Bionic
Reading

Djeda Mraz koji je jučer posjetio djecu u vrtiću 'Skenderija' bio je nepoželjan, a paketiće je, prema programu, trebala podijeliti teta obučena u bijelo koju su nazvali 'Nova godina'

SARAJEVO - U razgovoru za portal Sarajevo-x.com jedan od ogorčenih roditelja ispričao je kako je bojkotiran svaki njihov pokušaj dovođenja Djeda Mraza u vrtić, te kako su na kraju, roditelji samonicijativno omogućili da se njihova djeca obraduju ovom liku.

'Roditeljima je u prošli petak javljeno kako će u ponedjeljak, 29. 12. biti organizirana podjela paketića. Na pitanje hoće li će paketiće podijeliti Djeda Mraz rečeno je kako neće, ali kako će svakako tu biti neki drugi izmišljeni lik iz bajke', kaže jedan od roditelja.

Jutros su roditelji ponudili tetama da o svom trošku organiziraju dolazak Djeda Mraza, nakon čega im je rečeno kako nema potrebe, te da Djeda Mraz već godinama ne dijeli paketiće.

'Nakon svega, roditelji su samostalno organizirali dolazak Djeda Mraza, koji se pojavio u zakazano vrijeme. Oko 80 djece ga je dočekalo sa oduševljenjem. Ipak, tete u vrtuću i pedagoginja su ga zamolile da napusti vrtić, što je on odbio jer su djeca bila previše oduševljena. Djeda Mraz je djeci donio simbolične poklone i potom morao napustiti objekt', ispričao je roditelj koji je želio ostati anoniman.

Nakon toga je uslijedila priredba na kojoj se pojavila teta obučena u bijelo, 'Nova godina', kako su je nazvali, i poželjela djeci sretnu Novu godinu.