NARKOMAFIJA

U akciji Mreža 30 dilera upalo u mrežu policije BiH

15.06.2016 u 12:28

Bionic
Reading

Pripadnici više policijskih agencija uhitili su danas 30 osoba te pretresli 58 lokacija u jednoj od najvećih akcija razbijanja lanca trgovaca drogom u više dijelova Bosne i Hercegovine

Kako je priopćeno iz Federalne uprave policije (FUP), u rezultatu višemjesečne akcije Mreža danas rano ujutro policijski timovi su počeli istodobne pretrese na 51 lokaciji na području Zeničko-dobojske županije, na četiri lokacije na području Srednjobosanske županije i dvije lokacije na području Trebinja. U akciji sudjeluje čak 450 policijskih službenika.


Navodi se da je uhićeno 30 osoba, a da se traga za još petoricom koji se kao organizirana kriminalna skupina sumnjiče za ukupno 499 kaznenih djela.

U dosadašnjoj istrazi pronađeno je i zaplijenjeno 50 pojedinačnih isporuka opojnih droga. Također je pronađen i zaplijenjen 1,1 kilogram opojnih droga, veća količina tableta s psihoaktivnim komponentama te više komada naoružanja, streljiva i drugih dokaznih materijala.
 
Nakon privođenja uhićeni će biti ispitani u policiji, nakon čega će o određivanju pritvora odlučiti dežurni državni odvjetnik.