Svijet KAMENOVAN THACI

Kosovo: Napadnuta kolona vozila predsjednika vlade

Više osoba napalo je u srijedu kamenjem kolonu vozila u kojoj se nalazio predsjednik kosovske vlade Hashim Thaci u blizini mjesta Dečana na zapadu Kosova, dva dana prije završetka kampanje za lokalne izbore što će se održati u nedjelju

Thaci nije ozlijeđen u napadu, priopćila je kosovska policija, a prema nepotvrđenim navodima, u blizini mjesta događaja čula se i pucnjava. Incident se dogodio neposredno nakon završetka predizbornog skupa Demokratskog saveza u Dečanima, a policija je uhitila tri osobe za koje se sumnja da su sudjelovale u napadu.

Prema policijskom izvješću, oštećeno je nekoliko vozila u Thacijevoj pratnji ali nitko nije ozlijeđen. Lokalni izbori u nedjelju bit će prvi izbori što ih samostalno organiziraju kosovske vlasti od osamostaljenja i vrijede kao ispit stabilnosti demokratskog sustava.

Dečani su važno uporište Saveza za budućnost Kosova, stranke čiji su odnosi s vladajućim Demokratskim savezom Kosova vrlo napeti. Kosovska je vlada najoštrije osudila napad. Thacijeva stranke optužila je čelnika Saveza za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja da je izravno potaknuo i organizirao napad.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još