SNIMKA O KOJOJ BRUJI REGIJA

Sav besmisao rata u jednom videu: Daj jednu cigaru ...

30.05.2016 u 21:03

Bionic
Reading

Ovih dana u bosanskohercegovačkim medijima objavljena je videosnimka koja pokazuje sav besmisao rata o kojoj bruji cijela regija, a koja pokazuje neobičan susret vojnika Armije BiH i Vojske Republike Srpske tijekom razmjene zarobljenika s još neobičnijim ishodom

Susret vojnika zaraćenih strana snimljen je u mjesta Kasatići kod Hadžića 25. siječnja 1993., a iako se očekuje da akteri događaja u srušenom selu koriste oštre riječi, oni jedni drugima upućuju dobre želje.


'Nemoguće da četnici i balije ovako rade', kazao je jedan od aktera na snimci komentirajući kako ovaj videomaterijal neće smjeti emitirati nijedna televizija.

'Ginemo ovdje za nečije ideale, Karadžića i Alije Izetbegovića. Tko od nas ostane živ, opet ćemo zajedno piti u kafani', rekao je jedan vojnik, žicajući od vojnika sa suprotne strane cigaretu, vidi se na videu koji je objavio Fokus.ba.

'Imam. Da sam znao da ćeš biti tu, ponio bih ti šteku', odgovorio mu je neprijateljski vojnik koji je na rastanku poručio da se čuva.

Nakon dogovorene iduće razmjene, sprijateljeni ljuti protivnici se razilaze, uz obostran pozdrav - 'Sretno, momci, čuvajte se'.