VUČIĆ ZAPANJEN

'Tko je taj Gjenero, kad je važniji od Putina?'

27.05.2016 u 21:21

Bionic
Reading

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić komentirao je jučerašnje izvještavanje Radio Televizije Srbije (RTS) o njegovu posjetu Moskvi, navodeći da je iznenađen što je hrvatski analitičar Davor Gjenero za javni servis bio važnija vijest od Vladimira Putina

Navodeći da je posjet Moskvi bio tek treća vijest u Dnevniku, a da je prije njega RTS pustio Gjenera, Vučić se našalio da mora obavijestiti i Putina da 'ima neki stručnjak' koji će uvijek biti prva vijest', izvijestio je Tanjug, prenosi Al Jazeera Balkans

'Moram provjeriti zašto je toliko važan. Moram javiti i Putinu, sad ću mu poslati dopis - ako nisi znao, ima Davor Gjenero, taj je važniji od tebe', rekao je Vučić.

Naveo je da će upozoriti Putina da kad bude dolazio na Balkan, prvo provjeri gdje je Gjenero.

'Ako on ima događaj tog dana, nemoj se pojavljivati, nećeš biti prva vijest. Aj što je Gjenero važniji od mene, nego što je važniji i od Putina', rekao je Vučić uz osmijeh.

Primijetio je da će se morati sresti sa stručnjakom koji je važnija vijest od Putina.

'Hrvatski analitičar je bio vijest… Rasturio je Putina po značaju. On je bio prije Putina... Ko si bre ti Putine, Rusija, kad je tu Davor Gjenero? To je važna vijest', kroz šalu je rekao Vučić i zaključio da je RTS nezavisni javni servis i da se ne miješa u njegovu uređivačku politiku.

Što je Gjenero za RTS komentirao, Vučić nije rekao.

Vučić je u četvrtak boravio u privatnom posjetu Moskvi, gdje se sastao i s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Njegov posjet nije ranije najavljen, a mandatar za sastav Vlade Srbije razgovarao je s Putinom o 'daljem unapređenju političkih i ekonomskih odnosa dviju zemalja'.