OSRAMOTIO SE U PARLAMENTU

Britanski premijer ne zna odgovor na pitanje iz osnovne škole

05.05.2016 u 12:57

Bionic
Reading

Britanski premijer David Cameron odbio je jučer u parlamentu tijekom aktualnog sata odgovoriti na pitanje koje mu je postavila zastupnica zelenih Caroline Lucas, a koje se nalazi u ovogodišnjem kurikulumu britanskih državnih škola

Zastupnica Lucas, naime, Cameronu je tijekom aktualca postavila pitanje da definira modalni glagol, potom prošlo trajno vrijeme te da objasni razliku između zavisnih i nezavisnih veznika, što je samo jedno u nizu pitanja koje se nalazi u testovima engleske gramatike namijenjenim učenicima četvrtog razreda osnovne škole.



Nakon prvotne stanke popraćene glasnim smijehom i porugama oporbenih laburista, Cameron zastupnicima nije ponudio točan odgovor iz gramatike već je samo pohvalio školski program nastave koji mnogi smatraju preteškim.

'Cilj je pitanja iz školskog programa osigurati našoj djeci bolje obrazovanje nego što smo ga mi imali. Budući da imam troje djece koja pohađaju državne škole, uvjeren sam kako će ona na ta pitanja uspješno odgovoriti', uzvratio je Cameron zastupnici.

Ovih dana javno se osramotio i britanski ministar školstva Nick Gibb koji tijekom gostovanja na 4. programu BBC-ja također nije uspio točno odgovoriti na gramatičko pitanje koje se nalazi u testovima za pučkoškolce.
 
U Britaniji, inače, ovih dana vodi se debata oko nedavno predstavljenih školskih testova za prvoškolce koje su podjednako roditelji i nastavnici ocijenili nepotrebno teškima. Štoviše, diljem Otoka tisuće roditelja prosvjedovale su pred školama u sklopu kampanje 'Neka naša djeca budu djeca' tražeći promjene unutar zamornog i kompliciranog nastavnog programa.