OBRAČUN

U zeničkom zatvoru napadnuti ratni zločinci

02.05.2016 u 11:29

Bionic
Reading

Najmanje trojica zatočenika ozlijeđena su u sukobu koji je izbio u zatvoru u Zenici, izvijestili su u ponedjeljak lokalni mediji u BiH pozivajući se na policijske izvore.

Prema informacijama iz MUP-a Zeničko-dobojske županije, skupina osuđenika bošnjačke nacionalnosti u nedjelju je napala trojicu Srba koji u zeničkoj kaznionici izdržavaju zatvorsku kaznu. Sarajevski portal 'Vijesti' prenio je kako su napadnuti osuđeni za ratne zločine, braća Predrag i Nenad Bajić te Siniša Babić.

Sva trojica zadobila su ozljede glave, a liječnika pomoć nakon toga im je pružena u bolnici. Zatvorska uprava reagirala je na ovaj izgred razmještanjem sudionika tuče u samice, a državno odvjetništvo Zeničko-dobojske županije zbog svega je naložilo provođenje istrage.

Zatvor u Zenici najstariji je u BiH i slovi za kaznionicu sa strogim sigurnosnim režimom. U njemu trenutačno zatvorske kazne izdržava više od 800 osuđenika, među kojima ima i onih koji su zbog težine počinjenih zločina osuđeni na dugotrajne kazne od 40 godina zatvora.