ODGOVOR JANŠI

Pahor uvjeren u pozitivan ishod referenduma

08.11.2009 u 23:02

Bionic
Reading

Stranka slovenskog premijera Boruta Pahora reagirala je u nedjelju na navode stranke bivšeg premijera Janeza Janše, ustvrdivši da je arbitražni sporazum s Hrvatskom dobar i da će dobiti potporu na referendumu

LJUBLJANA - "Arbitražni sporazum za Sloveniju je dobro i vrlo povoljno rješenje za uređenje graničnog pitanja s Hrvatskom. Uvjereni smo da će ga slovenski državljani na referendumu poduprijeti", navela je u nedjelju stranka slovenskih Socijalnih demokrata (SD) koje vodi premijer Borut Pahor.

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi Janez Janša, nekadašnji premijer i čelnik sadašnje oporbe, je danas iskazala sumnje da Pahorova najava referenduma i davanje sporazuma na razmatranje ustavnom sudu zapravo znače kako i sam premijer oklijeva i nije uvjeren da je sporazum za Sloveniju dobar.

Pahorova stranka navela je da će arbitraža dobar način rješavanja graničnog pitanja i da će parlament prije ratifikacijskog postupka uvažiti mišljenje koje će o tome izraziti građani na referendumu.

Arbitražni sporazum koji je ishodio Pahor svakako je bolji od predavanja spora Međunarondom sudu pravde (ICJ) za što se zauzimao Janša u svojim dogovorima s bivšim hrvatskim premijerom Sanaderom, ističu Socijalni demokrati.