PLAKATI U CENTRU BRUXELLESA

Republika Srpska bliže EU nego ikada

Bionic
Reading

Predstavništvo Republike Srpske u Bruxellesu pokrenulo je novogodišnju marketinšku kampanju, uključujući velike oglasne plakate na najprometnijim lokacijama u gradu

BANJA LUKA/BRUXELLES - U posljednjih nekoliko dana, oglasni plakati postavljeni su na ulazima u željezničke stanice, na Trgu Schuman, sjedištu Europske komisije i Vijeća EU-a, na Trgu Luksemburg, sjedištu Europskog parlamenta kojim dnevno prolazi oko 130.000 ljudi.

Govoreći o nastojanjima da se "crno-bijeli" stereotip o Republici Srpskoj u svijetu promijeni, premijer Milorad Dodik rekao je da je angažiranje lobističkih kuća rezultiralo činjenicom da se u centru Bruxellesa nalazi ogroman plakat koji predstavlja RS.

"To je u ranijem razdoblju bilo nezamislivo. Danas u Bruxellesu na nekoliko mjesta imate kartu Europe na kojoj je posebno naznačena RS i gdje se pozivaju svi da dođu u RS, jer je ovdje mirno, žive dobri ljudi koji žele dočekati dobronamjerne, ali imaju averziju prema svima koji to nisu. U tome se ne razlikujemo od drugih i samo želimo pokazati se kao normalna zajednica", rekao je Dodik.

'Cilj kampanje je poslati poruku što većem broju stanovnika Bruxellesa da je RS otvorila svoje predstavništvo i objasniti našu ustavnu i geografsku poziciju unutar BiH', izjavio je Mario Uragić, šef predstavništva RS-a u Bruxellesu.

Bruxelles je tako preplavljen oglasima na kojima piše 'Republika Srpska sada je u Bruxellesu i želi vam sretnu Novu godinu' i 'S predstavništvom u Bruxellesu, Republika Srpska sada je bliža nego ikada'.

Na oglasima se nalazi i karta Europe s posebno obilježenom Republikom Srpskom.